Rejestracja / Logowanie

Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim.

Sposób przygotowania

Przygotowujemy marynatę, łączymy ze sobą oliwę z oliwek, wino, miętę i przyprawy. Polędwiczkę marynujemy przynajmniej godzinę. Następnie przysmażamy ją na patelni - z każdej strony Układamy ją na cieście francuskim, brzegi ciasta kroimy w paseczki.Paseczki zaplatamy ze sobą.


W tym momencie możemy włączyć piekarnik żeby się grzał na 180 stopni.Przystrajamy listkami mięty. Pieczemy w piekarniku przez około 20-30 minut.




Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 4.5
Głosów: 2
  • Autor: Elexis
  • Dla: 3 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 60 min.
  • Koszty: 30 zł

Składniki (8)

  • 0,5 kg polędwiczki wieprzowej
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/3 szklanki białego wina
  • świeżą miętę - kilka listków
  • sól
  • pieprz, pieprz cytrynowy
  • 1 jajko

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka