Rejestracja / Logowanie

Pulpety serowe w sosie selerowym

Sposób przygotowania

Na początku mieszamy w misce: mięso, jajko, starty na małych oczkach ser żółty, przyprawy (sól, pieprz biały, majeranek, curry). Z powstałej masy formujemy pulpety.W garnku zagotowujemy rosół (lub wodę z domowymi kostkami) z dodatkiem cebuli pokrojonej w kosteczkę. Do gotującego się wywaru wrzucamy pulpety.

Gotujemy ok. 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodajemy obranego i startego na tarce o małych oczkach selera. Gotujemy jeszcze 15-20 minut (w zależności od wielkości pulpetów). Pod koniec doprawiamy i ewentualnie zagęszczamy mąką. Podajemy z ziemniakami. Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.7
Głosów: 4

Składniki (10)

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 średniej wielkości seler
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 100 g sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • majeranek
  • 2 domowe kostki rosołowe lub 2 szklanki rosołu

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka