Rejestracja / Logowanie

Łosoś pieczony na soli

Sposób przygotowania

 Przygotowujemy marynatę: do naczynia wlewamy oliwę z oliwek, sok z cytryny, wciskamy czosnek i solimy i pieprzymy. Układamy łososia skórą do góry. Marynujemy conajmniej pół godziny. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy sól, tak żeby przykryła całe dno. Układamy łososia skórą do dołu. Łososia pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: Elexis
  • Dla: 2 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 60 min.
  • Koszty: 30 zł

Składniki (5)

  • 0,5 kg filetu z łososia
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól, pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka