Rejestracja / Logowanie

Jajka kolorowe

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie na twardo. Obrać jajka ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę, ostrożnie wyjąć żółtka z białek, włożyć do pojemnika, dodać majonez, sól i pieprz, zmiksować blenderem. Następnie masę podzielić na 3 części. Do jednej masy dodać barszcz czerwony w proszku, do drugiej posiekaną natkę, do ostatniej masy dodać koncentrat pomidorowy. Wszystkie masy dokładnie zmiksować. Połówki białek napełniać za pomocą łyżeczki, układać jajka na talerzu, udekorować listkami pietruszki.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (7)

  • jajka -6 szt
  • majonez - 6 łyżek
  • sól
  • pieprz
  • koncentrat pomidorowy -1,5 łyżeczki
  • barszcz czerwony w proszku -1 łyżeczka
  • natka pietruszki -1 łyżka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka