Rejestracja / Logowanie

Deser z galaretką

Sposób przygotowania

Śnieżkę wsypać do wyższego pojemnika, wlać schłodzone mleko, ubijać 5 minut. Ananasy odlać, osączyć, pokroić w kostkę. Galaretkę wiśniową i niebieską, rozpuścić każdą w 400 ml gotowanej wody, odstawić do stężenia. Następnie galaretki pokroić w grubą kostkę. Do pucharków nakładamy pokrojonego ananasa, bitą śmietanę, obie galaretki. Wierzch deseru dekorujemy kleksem bitej śmietany i posypujemy posypką czekoladową. Odstawiamy do lodówki

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 4
Głosów: 2

Składniki (6)

  • śnieżka -1 szt
  • mleko -2 szkl
  • ananasy -0,5 puszki
  • galaretka wiśniowa -1 opak
  • galaretka niebieska -1 opak
  • posypka czekoladowa

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka