Rejestracja / Logowanie

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować w cienkie piórka, głąba odrzucić. Ogórki umyć, pokrajać w plasterki. Cebulę obrać pokroić w piórka. Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Połączyć wszystkie składniki, wymieszać, odstawić na 4 godziny. Następnie sałatkę razem z sokiem przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować 25 minut.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (12)

  • ogórki gruntowe -2 kg
  • marchewka -1 kg
  • papryka -2 kg
  • kapusta biała - 2,5 kg
  • cebula -1 kg
  • olej - 1 szkl
  • ocet -1 szkl
  • cukier -1 szkl
  • sól -3 łyżki
  • liscie laurowe -3 szt
  • pieprz w ziarnach -kilka szt
  • ziele angielskie -kilka szt

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka