Rejestracja / Logowanie

Paprykarz cielęcy

Sposób przygotowania

Mięso umyć, usunąć kości, pokrajać w grubą kostkę. Oprószyć mięso solą , pieprzem i mąką, obsmażyć na gorącym tłuszczu, przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody i dusić. Cebulę rozdrobnić, posypać papryką, podsmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa i dalej dusić. Przygotować zasmażkę, rozprowadzić sosem z mięsa i śmietaną, dodać do mięsa zagotować.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (1)

  • łopatka cielęca z/k -1,20 kg cebula -1 szt tłuszcz mąka -0,08 kg śmietana 0,15 kg papryka sól i pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka