Rejestracja / Logowanie

Leczo grzybowe do słoika

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, opłukać, włożyć do rondla, dodać sól, ugotować do miękkości. Ugotowane grzyby odcedzić na sicie, pokroić w szersze paski. Paprykę i cebulę obrać, pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać olej , włożyć cebulę udusić. Do uduszonej cebulki dodać paprykę, poddusić kilka minut.

Do pokrojonych grzybów dodać cebulę z papryką, wodę, dokładnie wymieszać. Następnie doprawić grzyby koncentratem pomidorowym , cukrem, octem, solą i pieprzem, trochę jeszcze dusić na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Leczo grzybowe nakładać do słoików, pasteryzować 25 minut.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (10)

  • 1 durszlak grzyby świeże
  • pieprz,
  • sól,
  • 3 łyżki cukier,
  • 1 słoiczek mały koncentrat pomidorowy,
  • 4 szt papryka czerwona,
  • 0,5 kg cebula,
  • 1 szkl woda,
  • 1 szkl olej,
  • 5 łyżek ocet 10 %

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka