Rejestracja / Logowanie

Moje pierogi na ostro

Sposób przygotowania

Ciasto Mąkę, szczyptę soli, olej i wrzątek mieszam łyżką. Gdy trochę przestygnie, zagniatam ciasto, podsypując mąką. Po otrzymaniu gładkiego, sprężystego ciasta wałkuję na cienki placek. Set żółty zetrzeć na tarce Z ciasta szklanką wykrawam krążki, na każdy krążek nakładać ser, zalepiać dokładnie brzegi. Pierogi wrzucać na wrzącą i osoloną wodę, gotować. Gdy pierogi wypłyną na wierzch, gotujemy jeszcze ok.4 minut, by ser się rozpuścił. Gotowe pierogi, polać keczupem, podawać od razu gorące

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (6)

  • wrzątek 1 szkl
  • olej 3 łyżki
  • sol szczypta
  • mąka 0,5 kg
  • ser żółty 300 g
  • keczup pikantny

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka