Rejestracja / Logowanie

Kotlet z mortadeli i sera

Sposób przygotowania

Jajka rozbić, roztrzepać z solą i pieprzem. Mortadelę pokroić na grubsze plastry. Wkładamy ser żółty, pomiędzy dwoma plastrami mortadeli. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kotlety maczać w roztrzepanym jajku i tartej bułce, ostrożnie kłaść kotlety na tłuszcz, smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Kotlety są gotowe jak w środku rozpuści się ser. Podawać gorące.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (7)

  • ser żółty 5 plastrów
  • 600 g mortadela
  • 2 szt jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka