Rejestracja / Logowanie

Babeczki z jeżynami

Sposób przygotowania

CIASTO

Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie, dodać cukier puder, szczyptę soli, margarynę i wodę. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odstawić do lodówki na pół godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczone foremki do babeczek.

NADZIENIE

Owoce umyć, osączyć, po kilka jeżyn włożyć do każdej babeczki, włożyć do piekarnika na 10 minut, piec w 200 stop. Cukier waniliowy, cukier kryształ i proszek budyniowy połączyć. Mleko zmiksować z jajkiem, dodać połączone składniki, zmiksować. Gotową masę wylać na podpieczone babeczki, piec jeszcze ok.20 minut. Babeczki podawać obsypane cukrem pudrem

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (11)

  • margaryna - 4 dag
  • mąka -3/4 szkl
  • cukier puder -2 łyżki
  • sól
  • woda -4 łyżki
  • cukier puder do obsypania
  • NADZIENIE
  • cukier waniliowy -1 opak
  • jajko -1 szt
  • mleko -0,5 szkl
  • jeżyny -30 dag

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka