Rejestracja / Logowanie

Schab szpikowany jabłkami

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, pokroić w grubsze plastry, wydrążyć gniazda nasienne. Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć mięso czosnkiem z solą i pieprzem, odstawić na 2 godz w chłodne miejsce. Następnie mięso naciąć, tak aby powstały cienkie kieszonki, ale nie przecinać schabu do końca. W każdą kieszonkę schabu powkładać plastry jabłek. Mięso włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, skropić oliwą z oliwek, piec w temp.200 stop

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (5)

  • jabłka -3 szt
  • schab b/k -1,5 kg
  • oliwa z oliwek
  • czosnek -2 ząbki
  • sól i pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka