Rejestracja / Logowanie

Łopatka faszerowana

Sposób przygotowania

Mięso rozkroić tak żeby powstała księga, pobić lekko tłuczkiem. Natrzeć łopatkę przyprawą do mięsa wieprzowego, odstawić na całą noc do lodówki.

FARSZ Pieczarki umyć, osuszyć pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć cebulę na tłuszczu. Do podsmażonej cebulki dodać pieczarki, udusić. Mięso mielone wymieszać z cebulką i pieczarkami, dodać jajka, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Farsz rozłożyć na łopatce, ciasno zwinąć w roladę, włożyć w siatkę. Gotową roladę włożyć do rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190 stop. Piec przez ok.2 godzin

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3
Głosów: 2

Składniki (7)

  • łopatka b/k -2 kg
  • mięso mielone -450 g
  • pieczarki -350 g
  • cebula -1 szt
  • sól i pieprz
  • jajko 2 szt
  • tłuszcz do smażenia

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka