Rejestracja / Logowanie

Bułkowa rolada

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kosteczkę. Mięso gotowane zemleć w maszynce, z cebulą i podsmażonymi pieczarkami. Dwa jajka ugotować na twardo, pokroić jajka w kosteczkę, dodać do masy razem z jajkiem surowym, solą , pieprzem i papryką, dokładnie wymieszać. Z bułki odciąć końcówki, wybrać miąższ. Przygotowanym farszem nadziać bułkę, dołączyć odkrojone przylepki z bułki, owinąć bułkę w folię aluminiową i odstawić na 1 godz. do lodówki. Roladę pokroić w plastry,ułożyć na półmisku

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (8)

  • pieczarki - 7 szt
  • mięso gotowane z drobiu -30 dkg
  • bułka wrocławska - 1 szt
  • jajka - 3 szt
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • cebula - 1 szt
  • papryka ostra w proszku

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka