Rejestracja / Logowanie

Pomysł na obiad

Sposób przygotowania

Filety dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 2 godziny. Ziemniaki obrać, opłukać ugotować w osolonej wodzie, odcedzić utłuc.

SURÓWKA Z BURAKÓW: Buraczki ugotować w łupinkach na miękko, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić buraczki, dodać szczyptę cukru, soli, sok z cytryny. Mąkę rozmieszać w 1 łyżce wody, wlać do buraczków, mieszając zagotować.

SURÓWKA Z MARCHWI Marchew obrać, opłukać, zetrzeć na tarce, wymieszać z 0,5 łyżeczki cukru i kwaskiem cytrynowym, wymieszać.

SURÓWKA Z KAPUSTY Kapustę wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, jabłkiem, olejem, 0,5 łyżeczki cukru, solą i pieprzem, wymieszać. Koperek umyć, pokroić dość drobno. Filety z kurczaka smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Na półmisku układać zestaw surówek, filet z kurczaka i łyżką do lodów nabierać 3 kulki ziemniaków. Ziemniaki posypać koperkiem

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.4
Głosów: 5

Składniki (16)

  • Filet z kurczaka -1 podwójny
  • ziemniaki - 6szt dużych
  • buraki czerwone - 3 szt
  • marchewka -3 szt
  • kapusta kwaszona -350 g
  • jabłka -2 szt
  • olej -3 łyżki
  • masło -1 łyżka
  • sok z cytryny -2 łyżki
  • cukier -1,5 łyżki
  • sól i pieprz
  • cebula -1 szt
  • mąka -1 łyżeczka
  • przyprawa do kurczaka -1 opak
  • tłuszcz do smażenia
  • koperek - 1 pęczek

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka