Rejestracja / Logowanie

Wafelki czekoladowe

Sposób przygotowania

Pierwszy suchy wafel przełożyć masą kajmakową. Przykryć następnym waflem i tak do wyczerpania składników. Wafle obciążyć deseczką, odstawić do lodówki na ok.2 godz. Następnie wbić jajko do rondla, wsypać cukier i kakao, wymiksować. Margarynę roztopić, gorącą margarynę wlewać cienkim strumieniem do masy z jajkiem, dobrze razem wymiksować. Polewą polać wafle, posypać orzeszkami. Wierzch orzeszków też oblać polewą czekoladową, wstawić do lodówki do zastygnięcie. Wafle kroić w romby.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (7)

  • suche wafle -1 opak
  • orzeszki ziemne -1 paczka
  • masa kajmakowa -1,5 puszki
  • jajka - 1 szt
  • cukier -3 łyżki
  • kakao -3 łyżki
  • margaryna -0,5 kost

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka