Rejestracja / Logowanie

Pianka na biszkoptach

Sposób przygotowania

Brytfankę do ciasta wyłożyć folią aluminiową. Galaretki rozpuścić każdą w szklance gotowanej wody, ostudzić. Śmietanę kremówkę dobrze schłodzić, ubić na sztywno. Do ubitej śmietany, stopniowo wlewać lekko stężało galaretkę, ciągle ubijać robotem. Na folię aluminiową wyłożyć biszkopty, na biszkopty wylać śmietanę z galaretką. Ciasto włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (3)

  • biszkopty okrągłe- 1 duże opakowanie
  • galaretka wiśniowa -2 opak
  • śmietana kremowa 30% -500 g

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka