Rejestracja / Logowanie

Sernik z jagodami

Sposób przygotowania

CIASTO: Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać do miski, dodać żółtka, cukier i margarynę, zagnieść ciasto,podzielić na 2 części, włożyć do lodówki na 30 minut. Wyłożyć pierwszą część ciasta do brytfanny wysmarowanej tłuszczem. Piec w piekarniku w 180 stop,ok.25 minut. Drugą część ciasta upiec w ten sam sposób.

MASA SEROWA: Twaróg zmiksować z cukrem waniliowym, cukrem pódrem i żółtkiem. śmietanę dobrze schłodzoną ubić z cukrem kryształem, dodać do masy serowej, dobrze zmiksować.

MASA JAGODOWA: Jagody przełożyć do rondla, gotować z dodatkiem cukru.ok 3 minuty. żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, połowę dodać do kremu, resztę do jagód.

PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto masa serowa masa jagodowa ciasto Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem. Można też lekko wierzch ciasta posmarować masą jagodową i posypać cukrem

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (16)

  • CIASTO:
  • margaryna -1 kost
  • cukier -3 łyżki
  • żółtka jaj -4 szt
  • proszek do pieczenia -2 łyżeczki
  • mąka -3 szkl
  • MASA SEROWA:
  • zmielony twaróg -50 dag
  • śmietana 18% -1 szkl
  • cukier puder -0,5 szkl
  • cukier waniliowy -1 opak
  • żółtko -1 szt
  • cukier kryształ -3 łyżki
  • MASA JAGODOWA:
  • Jagody mrożone -30 dag
  • żelatyna -3 łyżki.

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka