Rejestracja / Logowanie

Sernik

Sposób przygotowania

Mąkę z proszkiem przesiać, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Wylepić nim natłuszczoną albo wyłożoną papierem blaszkę. Blaszka ok40x25cm.

Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać ser, cały czas miksując dodać budyń, mleko i dowolny aromat.

Przygotowaną masę wyłożyć na ciasto. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach.

Wystudzony można polać polewą czekoladową i dowolnie udekorować.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 2.4
Głosów: 5

Składniki (6)

  • ser na serniki 1 1/2kg
  • jajka 5szt
  • mleko 3/4szkl
  • budyń śmietankowy 2 szt
  • cukier 1 1/2szkl
  • dowolny aromat

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka