Rejestracja / Logowanie

Ciasto z kakao

Sposób przygotowania

Jajka wybić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka, kakao, wodę.
Wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać do przygotowanej blaszki i piec ok. 30 minut w 180 stopniach.

Przygotować ciasto jasne. Białka ubić na pianę, dodać cukier, wiórki, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.

Na mleku ugotować budyń z dodatkiem cukru. Wystudzić i zmiksować z masłem.

Ciemne ciasto przekroić na połowę. Obie połowy posmarować dżemem. Na jedną połowę wyłożyć połowę masy budyniowej, położyć ciasto z kokosem, następnie resztę masy budyniowej, przykryć ciastem ciemnym i dowolnie udekorować.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 4

Składniki (20)

  • na ciasto z kakao
  • mąka 1 szklanka
  • jajka 5 sztuk
  • cukier 3/4 szklanki
  • kakao 2-3 łyżki
  • woda 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • na ciasto jasne
  • białka 3/4 szklanki
  • wiórki kokosowe 1 szklanka
  • cukier 1/2 szklanki
  • mąka 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • na masę
  • budyń 2 opakowania
  • mleko 3 szklanki
  • cukier 6-7 łyżek
  • masło ok. 30 dag
  • dodatkowo
  • dżem (dowolny)

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka