Rejestracja / Logowanie

Rolada szpinakowa

Sposób przygotowania

Na maśle podsmażyć szpinak, dodać czosnek, sól i pieprz, wymieszać i ostudzić. Dodać cztery żółtka, wymieszać. Dodać ubitą pianę z białek i wylać do formy na papier, piec 15-20 minut w temperaturze 180 st.C. Wymieszać ser z chrzanem. Na szpinak układać plastry łososia lub szynki, na to masę serową z chrzanem i zawijać w roladę. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na noc do lodówki. Smacznego.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 4.1
Głosów: 6
  • Autor: linka27
  • Dla: 2 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (12)

  • 2 galaretki pomarańczowe,
  • 1 litr wrzątku- na 1 galaretkę po 0,5 litra,
  • 2 lub 3 małe szklanki na piwo,
  • podstawki pod szklanki na piwo.
  • 1 opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego dwa ząbki wyciśniętego
  • 4 jaja
  • 20 dag serka śmietankowego
  • 1 i 1/2 łyżeczki chrzanu
  • łosoś lub szynka wędzona
  • sól i pieprz

Komentarze

gusia1000 2013-09-05 16:28:11

Pyszna rolada.

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka