Rejestracja / Logowanie

Spaghetti z kiełbasą w sosie pomidorowym

Sposób przygotowania

Makaron De Cecco gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy łyżeczkę oliwy z oliwek, aby makaron się nie kleił. W międzyczasie na patelni na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy oregano, bazylię i dodajemy ocet winny Ponti. Następnie wlewamy dwie puszki krojonych pomidorów z czosnkiem i całość doprowadzamy do wrzenia. Na oddzielnej patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę śląską i cebulę. Dodajemy kiełbasę do przygotowanego sosu pomidorowego i całość dusimy 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i dekorujemy listkiem bazylii.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (9)

  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 2 łyżki białego octu winnego Ponti
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
  • 300 g makaronu spaghetti de Cecco
  • 200 g kiełbasy śląskiej
  • 2 puszki krojonych pomidorów z czosnkiem Valfrutta
  • suszona bazylia
  • 1 biała cebula
  • sól i pieprz

Komentarze

gusia1000 2015-01-02 18:22:55

Dobre jedzenie.

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka