Rejestracja / Logowanie

Sałatka z kokardkami

Sposób przygotowania

 

 

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź. Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę, a tuńczyka odcedź i połącz wszystkie te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 3

Składniki (9)

  • 350 g makaronu kokardki Arrighi
  • 250 g pomidorków cherry
  • czerwona papryka
  • garść świeżej bazylii
  • 2 słoki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160 g
  • 40 g czarnych oliwek Serpis
  • 200 g mozzarelli
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • sól i pieprz do smaku

Komentarze

gusia1000 2015-05-13 19:34:45

Dobra na pewno jest.

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka