Rejestracja / Logowanie

Różowe polędwiczki wieprzowe w glazurowanym sosie z gorgonzoli

Sposób przygotowania

Polędwiczki wieprzowe natrzyj solą i pieprzem. Zalej oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn, czosnek
i marynuj przez 2 godziny. Ryż Jaśminowy marki Britta ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Sos: Śmietanę lub jogurtu naturalny wlej do rondelka i dodaj pokrojony na kawałki ser gorgonzola. Całość gotuj przez cały czas mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego, błyszczącego sosu.

 

Zamarynowane polędwiczki smaż na różowo przez około 10 minut, regularnie odwracając je podczas smażenia. Na talerzu ułóż pokrojone w paski polędwiczki oraz porcję Ryżu Jaśminowego marki Britta. Danie udekoruj sosem z gorgonzoli, gałązkami rozmarynu i czerwonym pieprzem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (0)

Komentarze

gusia1000 2015-05-13 19:35:04

Syte jedzenie.

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka