Rejestracja / Logowanie

Penne z tuńczykiem

Sposób przygotowania

Rozpocznij gotowanie makaronu. Na oliwie z oliwek zeszklij cebulę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż. Dodaj pomidory, oliwki i tuńczyka. Zagotuj, a następnie wymieszaj z ugotowanym uprzednio al dente makaronem. Posyp gotowe danie na talerzu tartym parmezanem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (22)

  • • 500 g ciasta francuskiego
  • • 2 puszki koktajlu owocowego w syropie Valfrutta
  • • 50 g rodzynek
  • • 100 ml Sunquicka Owoce Tropikalne
  • 500 g makaronu spaghetti
  • słoiczek pomidorów suszonych na słońcu w oleju Ponti
  • 300 g sera gorgonzola
  • 250 ml śmietany do sosów 18% lub kremówki 30%
  • 1 średnia cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • 3 garści rukoli
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól i pieprz (opcjonalnie)
  • 320 g makaronu rurka skośna Arrighi
  • 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
  • 1 opakowanie zielonych oliwek bez pestek Serpis
  • 2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • parmezan
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Olitalia

Komentarze

gusia1000 2015-11-19 01:51:55

Dobre jedzenie.

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka