Rejestracja / Logowanie

Lemoniada z malinami, cytryną i herbatą

Sposób przygotowania

Maliny przekładamy do foremek do lodu, zalewamy wodą i mrozimy.
Zaparzamy herbatę w małej ilości wody*. Studzimy. Wyciskamy sok z 1 cytryny. Drugą cytrynę kroimy w plastry. Do dużego dzbanka przelewamy herbatę, dodajemy miód, sok z cytryny. Wrzucamy kostki lodu z malinami, wrzucamy plastry cytryny oraz gałązki melisy, dopełniamy wodą. Mieszamy i podajemy.

* Zalecany sposób parzenia:1 łyżeczka herbaty na filiżankę (200ml) wody o
temperaturze ok. 80 st. Celsjusza (tj. mniej więcej 5 minut po zagotowaniu
wody), czas zaparzania - w zależności od indywidualnych upodobań - od 1 do 3
minut pod przykryciem, po tym czasie należy oddzielić liście od naparu.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (5)

  • 200 g malin
  • 2 cytryny
  • 3 łyżki kompozycji „Inspiracja” marki Czas na Herbatę
  • 2–3 łyżki miodu
  • Kilka gałązek melisy

Komentarze

gusia1000 2015-11-19 01:52:13

Super napój.

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka