Rejestracja / Logowanie

Lasagne z pesto bazyliowym

Sposób przygotowania

·         Nagrzej piekarnik do 190°. W osolonej wodzie ugotuj płaty lasagne kilka minut. Odcedź je i wyłóż na płasko.

·         Przygotuj sos beszamelowy : podgrzej 300 ml mleka w garnku, dodaj masło i sól. Pozostałe zimne mleko zmieszaj w osobnym naczyniu z mąką i powoli dodaj do prawie gotującego się mleka z masłem dokładnie mieszając, aż sos będzie gęsty i gładki.

·         Na końcu zmieszaj sos beszamelowy z Ponti Pesto alla Genovese. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem i rozprowadź 2 łyżki bazyliowego sosu beszamelowego na spodzie.

·         Ułóż płaty lasagne i na wierzchu warstwę sosu. Powtórz analogicznie kolejne warstwy i zakończ ostatnią pozostałym sosem i posyp tartym parmezanem.

 

·         Zapiekaj 30 minut i po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut przed podaniem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (13)

  • · 3 banany
  • · 3 kiwi
  • · 2 nektaryny· Opakowanie puffingowanych BIO bananów Puffins
  • opakowanie puffingowanych bananów BIO Puffins
  • · 200 g naturalnego serka homogenizowanego lub gęstego jogurtu naturalnego
  • · Łyżka miodu (opcjonalnie)
  • 500 g płatów lasagne
  • • słoiczek Ponti Pesto alla Genovese
  • • 40 g mąki
  • • 40 g masła
  • • 400 ml mleka
  • • sól
  • • parmezan

Komentarze

gusia1000 2015-11-19 01:52:49

Dobre jedzenie.

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka