Rejestracja / Logowanie

Spaghetti alla Carbonara

Sposób przygotowania

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.

Wrzuć na rozgrzaną patelnię pokrojony w kostkę lub cienkie paseczki boczek i poczekaj chwilę, aż wytopi się z niego tłuszcz i się zarumieni. Odstaw z ognia i pozostaw do przestudzenia.

W międzyczasie rozbij jajko i żółtka w dużej misce, dodaj tarty ser i dopraw pieprzem.

 

Mieszając dokładnie dodaj przestudzony boczek. Odcedź makaron i od razu wymieszaj go dokładnie z przygotowanym jajecznym sosem. Podawaj od razu.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (5)

  • 350g makaronu spaghetti Arrighi
  • 150 g chudego wędzonego boczku
  • 100g startego sera pecorino lub parmezanu
  • pieprz do smaku
  • 4 żółtka + 1 całe jajko

Komentarze

gusia1000 2015-11-19 01:54:13

Zawsze dobre.

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka