Rejestracja / Logowanie

Pstrąg łososiowy na karczochach

Sposób przygotowania

Wykonanie:

1. Pstrąga umyj. Posól.

2. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę.

3. Pomidorki przekrój na połowy.

4. Rozgrzej patelnie i wlej na nią 1 łyżkę oliwy, dodaj cebulę i czosnek. Smaż chwilę, do zeszklenia.

5. Dodaj pomidorki i wino (wodę). Duś chwilkę, dopraw solą i pieprzem.

6. Zagotuj wodę (2 litry), posól ją. Wrzuć makaron i gotuj go 12 minut.

7. W międzyczasie przygotuj rybę na parze. Gotuj ją w zależności od grubości 6–10 minut.

8. Posiekaj bazylię.

9. Odcedzony makaron przełóż na patelnię, dodaj bazylię, całość wymieszaj.

10. Rybę posyp ziarenkami pieprzu czerwonego, podawaj z karczochami oraz makaronem. Całość skrop Glassą.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 0
Głosów: 0
  • Autor: FlyPR
  • Dla: 2 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (13)

  • • 2 filety z pstrąga (ok. 400 g)
  • • 1/2 op. Karczochów krojonych marki Ponti
  • • 200 g makaronu Rurki skręcane – Tortiglioni nr 24 marki Arrighi
  • • 200 g pomidorów koktajlowych
  • • 1/2 małej cebuli
  • • 1 ząbek czosnku
  • • garść bazylii
  • • Oliwa z oliwek Extra Vergine marki Olitalia
  • • Glassa Gastronomica marki Ponti
  • • 3 łyżki wina białego wytrawnego (lub wody)
  • • sól
  • • pieprz
  • • pieprz czerwony w ziarnkach

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka