Rejestracja / Logowanie

Słoneczna Italia jesienną porą

Sposób przygotowania

1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy na sitku..

2. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy go z pozostałymi składnikami dressingu.

3. Pestki dyni i słonecznika prażymy na suchej patelni.

4. Pomidorki przekrawamy na pół, a oliwki kroimy na plasterki.

5. Suszone pomidory wyjmujemy z zalewy i kroimy w paseczki (zachowujemy olej).

6. Makaron mieszamy z dresingiem, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami  oraz pestkami dyni i słonecznika. Całość delikatnie łączymy z rukolą i przekładamy na półmisek/talerze, a następnie układamy pomidorki koktajlowe oraz mozzarellę.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 0
Głosów: 0
  • Autor: FlyPR
  • Dla: 2 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 30 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (12)

  • 2 garści rukoli
  • 1/3 szklanki makaronu ARRIGHI (Gwiazdeczki - Stelline)
  • 8 suszonych pomidorów w oleju PONTI
  • 120 g mini mozzarelli
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 12 czarnych oliwek SERPIS
  • 1/3 szklanki pestek słonecznika
  • 1/3 szklanki pestek dyni
  • 5-6 łyżek oleju z suszonych pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanych listków bazylii
  • sól, świeżo mielony pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka