Rejestracja / Logowanie

Paela

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju, po czym przełożyć na dno naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pieczarki pokrojone z plasterki lub kostkę. Wyłożyć na kurczaka, na wierzch wysypać surowy ryż.

 

Następnie odsączoną z zalewy fasolę, potem rodzynki, zalać pikantnie doprawionym bulionem. Zapiekać pod przykryciem w piekarniku do miękkości ryżu.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.5
Głosów: 39

Składniki (8)

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 opakowanie fasoli szparagowej
  • 2 szklanki ryżu
  • ½ kilograma pieczarek
  • 2 garście rodzynek
  • 4 szklanki bulionu z 2-óch kostek rosołowych
  • 2 łyżki ketchupu
  • dowolna przyprawa do kurczaka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka