Rejestracja / Logowanie

Biszkopt (tort)

Sposób przygotowania

Pianę (8 jaj)z cukrem ubić na parze na gęsto, potem dodawać do 1 żółtku i ubijać (8 jaj). Następnie powoli dodać mąki i proszek do pieczenia. Biszkopt piec około 40 minut. Przygotować krem. Dwie kostki masła ukręcić (żeby strzelało), dodać kakao, 4 jajka ubić z cukrem na parze i dodawać do masy. Biszkopt przeciąć i przełożyć kremem.  

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.8
Głosów: 15

Składniki (7)

  • 1 ½ szklanki mąki tortowej
  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 ½ szklanka cukru
  • 12 dużych jaj
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 kostki masła
  • kakao

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka