Rejestracja / Logowanie

Mus z jabłek

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce, skropić sokiem cytrynowym. Białka ubić na pianę, pod koniec dodać cukier puder i cukier waniliowy, a na końcu dodać starte jabłka, ciągle ubijając masę. Gotowy mus włożyć do miseczek, udekorować dżemem i zaraz podawać do spożycia.  

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.8
Głosów: 15

Składniki (6)

  • 4 jabłka
  • 2 białka
  • ½ szklanki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3-4 łyżki dżemu do dekoracji

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka