Rejestracja / Logowanie

Jabłecznik

Sposób przygotowania

Wymieszać mąkę, margarynę żółtka, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz 2 łyżki cukru. Kawałek ciasta oddzielić, zawinąć w papier do pieczenia i włożyć do zamrażalnika na kruszonkę.

 

Resztę ciasta wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą i wstawić do lodówki. Położyć jabłka na ciasto. Z białek ubić pianę, dodać cukier puder oraz budyń. Na jabłka przełożyć pianę i na to zetrzeć lub pokruszyć zamrożony kawałek ciasta. Piec w 180 stopniach na złoty kolor. Zrobić lukier i polać upieczone ciasto.  

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.7
Głosów: 14

Składniki (9)

  • 2 szklanki mąki
  • ¾ kostki margaryny
  • 4 żółtka
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 1 budyń (waniliowy lub śmietankowy)
  • 1 szklanka cukru pudru
  • jabłka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka