Rejestracja / Logowanie

Szarlotka tutti-frutti

Sposób przygotowania

5 żółtek, ½ szklanki cukru, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i margaryną, szybko zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i dwie z nich zamrozić. Ubić sztywną pianę z białek i wciąż ubijając dodać szklankę cukru i mąkę ziemniaczaną.

 

Nie zamrożonym ciastem wyłożyć blachę , na to położyć owoce, następnie warstwę startego na tarce zamrożonego ciasta, na to pianę, a na koniec trzecią część ciasta również startą na tarce. Upiec.  

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 4
Głosów: 18

Składniki (7)

  • 5 jaj
  • 3 szklanki mąki
  • 1 ½ szklanki cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • pokrojone jabłka lub powidła lub owoce z kompotu

Komentarze

msewka 2012-07-06 15:16:23

Żeby upiec trzeba znać temperaturę i czas pieczenia.Warto podać,aby ułatwić innym wypróbowanie przepisu.

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka