Rejestracja / Logowanie

Pasta z kaczki

Sposób przygotowania

 

Składniki :

 

jedna pierś z kaczki ( wcześniej upieczona )
świeży tymianek ( najlepszy prosto z doniczki)
żurawina - ( można pójść na łatwiznę i kupić w słoiku, ja robię swoją )
odrobina świeżo zmielonego pieprzu i soli morskiej.

Przygotowanie :

Pierś z kaczki pokroić na drobne kawałki i wrzucić do miski, dodać żurawinę, posiekany i roztarty tymianek, na koniec wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ja uwielbiam dodać ząbek czosnku z odrobiną dobrej oliwy i czerwoną cebulkę.
Do pasty polecam pieczywo razowe, lub białe.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 4

Składniki (1)

  • kaczka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka