Rejestracja / Logowanie

Tarta z kurczakiem i papryką

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie układamy na blasze wysmarowanej masłem - ciasto pieczemy ok. 15 min.

Piersi z kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, gyrosem, imbirem, kolendrą, kurkumą, bazylią oregano, majerankiem i smażymy.

Paprykę czerwoną, zieloną, żółtą kroimy w kostkę.

Mieszamy: jajka, śmietanę i łyżeczkę przecieru pomidorowego
Dodajemy sól i pieprz trochę curry, pół łyżeczki przyprawy do mięsa.

Na podpieczone ciasto układamy usmażonego kurczaka, posypujemy papryką, zalewamy przygotowaną wcześniej zalewą i posypujemy serem.

Wkładamy do piekarnika na 30-40 minut

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (10)

  • ciasto francuskie
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 4 jajka
  • 3/4 śmietany
  • łyżeczka przecieru pomidorowego
  • żółty ser do posypania
  • przyprawy

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka