Rejestracja / Logowanie

Biszkopt

Sposób przygotowania

Jajka ocieramy z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, pszenną oraz proszek do pieczenia. Całość za pomocą miksera ucieramy na gładką masę. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

 

Piekarnik rozgrzewamy do 180 °C wstawiamy do niego biszkopt. Pieczemy na złoty kolor. Gotowy biszkopt można przełożyć kremem lub posypać kruszonką lub też polać lukrem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.4
Głosów: 54
  • Autor: Marta
  • Dla: 8 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 10 zł

Składniki (6)

  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • ½ szklanki mąki
  • 6 jajek
  • ¾ szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka