Rejestracja / Logowanie

zupa meksicana

Sposób przygotowania

Cielęcinę pokroić na bardzo drobną kostkę i przełożyć na rozgrzany tłuszcz i opiec ją lekko, następnie dodać tak samo pokrojoną wołowiną i też ją podpiekać całość zalać 3 szklankami wody i dusić na małym ogniu. Przygotować warzywa: papryki (z każdego koloru po 2sztuki) wydrążyć z pestek i pokroić je w paseczki, białą cebulę pokroić w drobną kosteczkę, paprykę suszoną i ząbek czosnku pokroić na drobne plastereczki. Fasolę, kukurydzę i groszek odsączyć na sitku, marchew uprzednio lekko ugotowaną pokroić w kostkę i dołożyć do sitka. Mięso przełożyć do dużego garnka wraz z wywarem dodać sól, pieprz i paprykę mieloną (jeśli zupa ma być ostra to paprykę ostrą), zalać garnek do połowy wodą , dołożyć cebulę, paprykę kolorową , suszoną paprykę i czosnek i gotować na średnim ogniu przez 15/20 minut. Potem dołożyć pozostałe warzywa z sitka, ugotowane ziemniaki oraz przecier pomidorowy i gotować przez kolejne 10 minut.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: justen
  • Dla: 1 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (17)

  • 300g cielęciny
  • 200g wołowiny
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 2 papryki zielone
  • 2 cebule białe
  • 1 papryka chili susz
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka marchwi
  • 1 puszka groszku zielonego
  • 190g przecieru pomidor
  • 450g ziemniaków
  • papryka mielona
  • sól
  • pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka