Rejestracja / Logowanie

MŁODE ZIEMNIAKI

Sposób przygotowania

Gotować młode, umyte i oskrobane ziemniaki w wodzie, aż do miękkości-20 minut
Duże przekroić wzdłuż na pół. 
W tym czasie zeszklić na gorącym oleju słonecznikowym pokrojoną na drobno cebulę. 
Gdy ziemniaki będą gotowe, to po ich odcedzeniu dodać do nich : zeszkloną cebulę, umytą i pokrojoną na drobno zieleninę, tj. : koper, pietruszkę, szczypiorek, śmietanę kwaśną i masło. 
Potem potrząsnąć garnkiem pod przykryciem, by dobrze wymieszały się składnik i jeszcze wymieszać i chwilę parować pod przykryciem na małym ogniu dla lepszego smaku.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (10)

  • 1 łyżka soli do gotowania ziemniaków,
  • 2 łyżki oleju do przysmażenia cebuli,
  • 1 kg. ziemniaków młodych,
  • 1 cebula biała,
  • 1 mały pęczek kopru,
  • 250 ml. śmietany kwaśnej,
  • 1 mały pęczek pietruszki zielonej,
  • 1 szczypiorek,
  • 2 łyżki masła,
  • sól-do smaku.

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka