Rejestracja / Logowanie

LECZO

Sposób przygotowania

Dusimy na 1 kopiastej łyżce margaryny 1 dużą cebulę pokrojoną w kostkę.
Potem dodajemy do tego :
1 średnią, obraną ze skórki i wydrążoną z nasion, pokrojoną w  półplasterki cukinię,
4 różnokolorowe papryki wydrążone z nasion i pokrojone w kostkę,
3 duże, sparzone pomidory obierane ze skórki,
2 obojętnie jakie kiełbasy pokrojone w kostkę.
Dusimy to razem do miękkości warzyw -15 minut dodając do tego jeszcze 1 kopiastą łyżkę margaryny i podlewamy 1 szklanką zimnej wody.
Na końcu do tego dodajemy 1 słoik-320 gramów odcedzonych solonych, pokrojonych  pieczarek konserwowych, 2 kopiaste łyżki przecieru pomidorowego, 2 kostki rosołowe (obojętnie jakie), trochę zieleniny do smaku, tj. : pokrojonego szczypiorku i kopru lub pietruszki.
Podgrzewamy  jeszcze  przez chwilę i dokładnie mieszamy.
Przyprawiamy całość pieprzem i solą.
Podajemy np. ze świeżym pieczywem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (12)

  • sól i pieprz-do smaku,
  • 2 kostki rosołowe-obojętnie jakie,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 1 słoik-320 gram pieczarek solonych konserwowanych,
  • 2 średnie kiełbasy-obojętnie jakie,
  • 3 duże pomidory,
  • 1 duża cebula,
  • 4 papryki różnokolorowe (czerwona, zielona, żółta, pomarańczowa)
  • 1 średnia cukinia,
  • szczypior, koper lub natka pietruszki-do smaku,
  • 2 kopiaste łyżki margaryny,
  • 1 szklanka wody-do podlewania leczo.

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka