Rejestracja / Logowanie

Pieczone jabłka

Sposób przygotowania

1. Jabłka umyć, z wierzchu odciąć plaster o grubości ok. 1 cm. Ze środka wyciąć łyżeczką nasiona oraz nieco miąższu, uważając, by nie uszkodzić ścianek.

2. Jabłka skropić w środku sokiem z cytryny. Migdały moczyć 5 minut w gorącej wodzie, obrać ze skórki i posiekać. 

3. Do środka jabłek włożyć po połowie dżemu, orzechów, migdałów i rodzynek. Przykryć odciętymi plastrami, zawinąć w folię aluminową. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stop.C. Można ozdobić malinami lub innymi owocami.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (1)

  • 2 jabłka;łyżka soku z cytryny; 2 łyżki dżemu malinowego;6 siekanych orzechów włoskich;10 migdałów;łyżka rodzynek.

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka