Rejestracja / Logowanie

FASOLKA SZPARAGOWA POLANA BUŁKĄ TARTĄ

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową umyć, obciąć końcówki z obu stron i gotować do miękkości (15 minut) w osolonej wodzie.

W tym czasie zrobić omastę , tj. : roztopić na wolnym ogniu w rondlu 1/2 kostki masła i dodać do niej 1/2 szklanki bułki tartej i zrumienić.

Po ugotowaniu, odcedzić fasolę szparagową i polać zrobioną ciepłą omastą.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 3

Składniki (4)

  • 1/2 kostki masła-125 gram,
  • bułka tarta-1/2 szklanki,
  • fasolka szparagowa świeża- zielona, lub żółta- 0,5 kg.
  • sól-do gotowania fasoli, a potem do smaku.

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka