Rejestracja / Logowanie

Tarta ze szpinakiem

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie układamy na blasze wysmarowanej masłem (ja zazwyczaj używam gotowego ciasta)
i przygotowujemy nadzienie.

Mieszamy jajka ze śmietaną przyprawiamy solą i pieprzem, dorzucamy szpinak i posiekane pomidory, wszystko dobrze mieszamy, dosypujemy pocięty na drobną kostkę ser lazur, po wymieszaniu wlewamy nadzienie na formę z ciastem. Całość posypujemy żółtym serem.

Wkładamy do piekarnika na 50 minut.

Tartę podajemy na ciepło, można posypać parmezanem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (9)

  • ciasto francuskie
  • szpinak (rozdrobniony lub brykiet)
  • 2 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 jajka
  • śmietana cała 180-200g
  • ser lazur
  • ser żółty
  • sól i pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka