Rejestracja / Logowanie

Krewetki lekko po tajsku

Sposób przygotowania

W rądlu albo w woku rozgrzej oliwę. Wrzucić cebulę i chwilę podsmaż. Dodaj posiekany czosnek i mix papryk. Wrzucić krewetki i skrop wodą. Dodać sos sojowy i sos ostrygowy i chlustnij białym winem.

 

Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i świeżo startym imbirem. Wszystko posyp świeżo posiekaną papryczką chilli. Jak ktoś lubi można dodać oliwki i pomidorki koktajlowe. Krewetki wspaniale komponują się z warzywami, makaronami i ryżem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 3

Składniki (10)

  • 0,5 kg krewetek
  • marchewka pokrojona w cieniutkie paseczki
  • cukinia pokrojona w paski
  • mix papryk kolorowych pokrojonych w cienkie paski
  • czerwona cebula pokrojona w kostkę
  • 50 ml oliwy
  • dwa ząbki czosnku
  • 20ml łyżki sosu sojowego
  • 20ml łyżki sosu ostrygowego
  • 100 ml wina białego

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka