Rejestracja / Logowanie

kapusta a'la bigos

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, zalać wodą i wstawić do gotowania. Jak już będzie prawie miękka odcedzić wodę. Zalać nową wodą (nie wiem dlaczego nową ale moja babcia zawsze tak robi). Postawić do zagotowania się i dodać 4-5 łyżeczek koncentratu  (w razie konieczności dodać więcej).

Pokroić w tym czasie kiełbasę w kostkę lub półplasterki. Zetrzeć ziemniaka. Kiedy kapusta będzie już całkowicie miękka dodać kiełbasę i startego ziemniaka, wymieszać i doprawić vegetą do smaku. Pogotować jeszcze chwilę i gotowe :)

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (4)

  • pół główki średniej kapusty
  • koncentrat pomidorowy
  • 2 laski kiełbasy zyczajnej (czy jakiejs takiej)
  • vegeta

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka