Rejestracja / Logowanie

SAŁATKA Z TUŃCZYKA

Sposób przygotowania

Makaron, np. świderki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 5 minut, od czasu do czasu mieszając i potem go odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo-10 minut, a potem je obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę.

 

Ogórki, cebulę, papryki różnokolorowe kroimy drobno w kostkę. Do miski dajemy ugotowany wcześniej makaron, 2 puszki tuńczyka bez własnego sosu, jajka,  ogórki, papryki, cebulę i wsypujemy po pól puszki odsączonego zielonego groszku i kukurydzy konserwowej.

 

Doprawiamy sałatkę pieprzem i solą oraz kilka łyżek majonezu do związania sałatki i dokładnie mieszamy. Wykładamy do półmiska, a na wierzch posypujemy sałatkę pietruszką zieloną, lub koprem. Można tą zieleninę wymieszać z innymi składnikami w sałatce.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (12)

  • koper, lub pietruszka-do dekoracji
  • 4 papryki różnokolorowe-czerwona, zielona, żółta, pomarańczowa.
  • 25 dag. makaronu, np. świderki,
  • 0,5 puszki kukurydzy konserwowej,,
  • 0,5 puszki groszku zielonego,
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1 duża cebula,
  • 4 jajka,
  • sól-do smaku,
  • 4 ogórki kiszone
  • pieprz-do smaku,
  • 6 łyżek majonezu dekoracyjnego"Winiary", lub majonez swojski,

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka