Rejestracja / Logowanie

CIASTKA KRĘCONE PRZEZ MASZYNKĘ

Sposób przygotowania

Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do miski.
Zrobić tam dołek i wsypać obydwa cukry-kryształ i wanioliowy, dodać wszystkie jajka i żółtka oraz mięką rozdrobnioną na kostki margarynę i masło.
Dokładnie zagnieść ciasto.
Gdy ciasto jest za twarde, to dodać żółtko.
Zostawić w chłodnym miejscu na minimum godzinę, albo lepiej na dłużej.
Po wyjęciu wkładac ciasto do maszynki do mielenia mięsa ze specjalnym metalowym wkładem do wyciskania ciastek.
Piec na złoty kolor.
Gdy ostygną, to można je : polukrować, posypywac kokosem,  kolorową posypką, lub dać na nie pasek cieńki marmolady.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2
  • Autor: gusia1000
  • Dla: 11 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: powyżej 90 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (8)

  • 2 żółtka,
  • 2 jajka,
  • 25 dag. masła,
  • 25 dag. margaryny zwykłej,
  • 25 dag. cukru,
  • 1 kg. mąki pszennej,
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka