Rejestracja / Logowanie

WIELKANOCNY BARANEK

Sposób przygotowania

Wszystkie w/w składniki wymieszać i ugnieść w jednolitą masę i na końcu dodac pare kropli olejku wanioliowego.
Ulepić wielkanocnego baranka z chorągiewką, np. na wykałaczce.
Cienkim patyczkiem na nim wykonać baranie loczki, a oczy zrobić z goździków.
Gotowego baranka posypać cukrem pudrem lub kakao.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (5)

  • 0,5 kg. miękkiego masła,
  • 25 dag.mleka w proszku,
  • 25 dag. cukru pudru,
  • 1 olejek waniliowy
  • cukier puder, lub kakao-do posypania baranka.

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka