Rejestracja / Logowanie

SAŁATKA Z BURAKÓW CZERWONYCH

Sposób przygotowania

Cukinię i cebulę pokroić w talarki.
Buraki zetrzeć na grubej tarce.
Natkę pietruszki posiekać.
Do cukini i cebuli dodać soli.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce i zalać zalewą.
Odstawić na 30 minut do przegryzienia się składników.
Ładować do słoików, zakręcić i gotować na wolnym gazie do 20 minut.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 3
  • Autor: gusia1000
  • Dla: 11 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: powyżej 90 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (9)

  • 1 kg. cukini bez pestek,
  • 1 kg. cebuli,
  • 1 kg. buraków czerwonych,
  • 2 pęczki natki pietruszki.
  • Zalewa :
  • ocet 10 %-niepełna szklanka,
  • olej słonecznikowy-niepełna szklanka,
  • 1 szklanka cukru,
  • sól-do smaku.

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka